Podkast

Ei, ei, ei, aflevering over ei

Ei, ei, ei, aflevering over ei

In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt – de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en kennis te delen. Met o.a. Jacques Hermus, Mari Maris, Jonah Freud, Samuel Levie, Jigal Krant, Oof Verschuren, Hugo Kennis en Will Demandt.

In deze aflevering gaat het over vele vraagstukken rond het ei. Hoe wordt een ei nou het diervriendelijkst geproduceerd? Hoe herkennen we een duurzaam ei? Wat is het verschil tussen bruine en witte exemplaren? Waarom zijn eieren zo belangrijk in de keuken? Wat koken we er het liefst mee? Eva praat met Jacques Hermus en Jigal Krant, die er van alles over menen te weten.

Eva's KeukenCasts zijn ook te vinden op: