Receptenkast

Zalm met zuring

De fameuse gebroeders Jean en Pierre Troisgros bedachten dit gerecht in 1965, toen de moeder van Pierre’s vrouw kwam aanzetten met zuring die ze ongevraagd in de restauranttuin had geplant. Of de heren er iets mee konden.

Ga naar Recept

Courgettes vinaigrette

Het stelt weinig voor, dit gerechtje. In een vloek en een zucht staat het op tafel. Maar lekker dat het is!

Ga naar Recept

Zachtgegaarde lamsschouder

Als we dan een keer vlees eten, laat het dit zijn. Lamsschouder, boterzacht gegaard, lente op je bord. Lekker met tabouleh vol verse kruiden.

Ga naar Recept

Tomaten Carpaccio

Zomerser krijg je 't niet. Simpeler misschien ook wel niet. Als je maar goeie tomaten hebt. En die groeien nu eenmaal het beste in de zomerse zon.

Ga naar Recept

Home made pindakaas

Zelf pindakaas maken, fluitje van een cent. Geen kunstmatigheden, maar puur pinda. En lékker dat het is!

Ga naar Recept

Zalmrilette

Frans gestoeld, met twee soorten zalm. Een borrelhapje om de vingers bij af te likken. Op de boterham bij de lunch kan natuurlijk ook. Of laat op de avond, na het bal. Met een glaasje wit. Op elk moment.

Ga naar Recept

Waldorfsalade

Waldorfsalade, in de herfst kan ik er zomaar naar hunkeren, wat niet gek is, gezien de walnoten. Gelukkig zijn die er, gedroogd, er het hele jaar door, en is deze salade net zo puik in de andere seizoenen.

Ga naar Recept

Zelfgemaakte mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise, ik heb altijd een pot in de ijskast staan. Kost 5 minuten om te maken, mensen, 5 minuten! Zonder kunstmatige toevoegingen, en lekkerder dan welke fabriekspot dan ook. 5 minuten hè!

Ga naar Recept

Oeufs dur mayonaise

Oeufs dur mayonaise, ofwel gekookte eitjes met mayonaise, hoe kan zoiets eenvoudigs zo beroemd zijn? Het geheim zit 'm in de mayonaise.

Ga naar Recept

Snelle melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana, geliefde klassieker, maar altijd best een werkje. Niet met dit recept!

Ga naar Recept

Koude komkommer-avocadosoep

Koude komkommer-avocadosoep, voor op warme dagen. Fris en romig, en zo pittig als je zelf wilt. Wordt de mens blij van.

Ga naar Recept

Voorjaars-focaccia met asperges, ei en truffelkaas

Home made focaccia rijk belegd met allerlei voorjaars-heerlijkheden. Met een kom soep of een fijne salade, lunch of diner, feest is het hiermee. En dat rijmt.

Ga naar Recept