Receptenkast
Klassieke Pompoensoep
Heerlijke soep voor in het najaar. Bij mij thuis altijd een succes
Ga naar ReceptBrioche Suzette
In sinaasappel-karamelsaus gedrenkt brioche-brood. Met een bol ijs. En eventueel een scheut cognac en een vlammetje.
Ga naar ReceptPerziken van de bbq met hangop en hazelnoten
Perziken van de bbq met hangop en hazelnoten
Ga naar ReceptProvençaalse tomaten
Simpel maar o zo lekker met die laag peterselie-knoflook-broodkruim!
Ga naar ReceptGio’s lofsla met kwarteleitjes
Gio's lofsla met kwarteleitjes Een kwartelei is vijf keer kleiner dan een kippenei. Koop kwarteleitjes zo vers mogelijk, ze zijn maar kort houdbaar.
Ga naar ReceptGemarineerde asperges met kappertjes en roerei
Gemarineerde asperges met kappertjes en roerei
Ga naar ReceptHachis Parmentier
Gehaktschotel met prei en romige aardappelpuree, bomvol umami en wintertroost.
Ga naar ReceptTostada’s Mexicaanse paddenstoelen
Crispy tostada's met avocado, pittige paddenstoelen en feta.
Ga naar ReceptPittige witte bonen met boerenkoolchips
Dit recept ontwikkelde ik voor mijn nieuwe grote kookboek dat in het najaar verschijnt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Ga naar ReceptWijn bij het Kerstdiner!
Speciaal voor Keukenkastje Kerst maakte Wijnkoperij Okhuijsen een selectie wijnen voor bij elk gerecht.
Ga naar ReceptPastinaak-peersoep met crunchy perentopping
Deze soep kan heel goed op zichzelf staan. Maar met deze crunchy topping stijgt-ie richting de hemel. Kost iets meer tijd, maar ja, wat wil je.
Ga naar ReceptWarme paddenstoelen-broodschotel
Makkelijke ovenschotel voor herfstdagen die om hartverwarmend troostvoer vragen. Topgerecht om restjes brood op te maken!
Ga naar ReceptZalm met zuring
De fameuse gebroeders Jean en Pierre Troisgros bedachten dit gerecht in 1965, toen de moeder van Pierre’s vrouw kwam aanzetten met zuring die ze ongevraagd in de restauranttuin had geplant. Of de heren er iets mee konden.
Ga naar ReceptCourgettes vinaigrette
Het stelt weinig voor, dit gerechtje. In een vloek en een zucht staat het op tafel. Maar lekker dat het is!
Ga naar ReceptZachtgegaarde lamsschouder
Als we dan een keer vlees eten, laat het dit zijn. Lamsschouder, boterzacht gegaard, lente op je bord. Lekker met tabouleh vol verse kruiden.
Ga naar ReceptTomaten Carpaccio
Zomerser krijg je 't niet. Simpeler misschien ook wel niet. Als je maar goeie tomaten hebt. En die groeien nu eenmaal het beste in de zomerse zon.
Ga naar ReceptHome made pindakaas
Zelf pindakaas maken, fluitje van een cent. Geen kunstmatigheden, maar puur pinda. En lékker dat het is!
Ga naar ReceptZalmrilette
Frans gestoeld, met twee soorten zalm. Een borrelhapje om de vingers bij af te likken. Op de boterham bij de lunch kan natuurlijk ook. Of laat op de avond, na het bal. Met een glaasje wit. Op elk moment.
Ga naar ReceptWaldorfsalade
Waldorfsalade, in de herfst kan ik er zomaar naar hunkeren, wat niet gek is, gezien de walnoten. Gelukkig zijn die er, gedroogd, er het hele jaar door, en is deze salade net zo puik in de andere seizoenen.
Ga naar ReceptZelfgemaakte mayonaise
Zelfgemaakte mayonaise, ik heb altijd een pot in de ijskast staan. Kost 5 minuten om te maken, mensen, 5 minuten! Zonder kunstmatige toevoegingen, en lekkerder dan welke fabriekspot dan ook. 5 minuten hè!
Ga naar ReceptOeufs dur mayonaise
Oeufs dur mayonaise, ofwel gekookte eitjes met mayonaise, hoe kan zoiets eenvoudigs zo beroemd zijn? Het geheim zit 'm in de mayonaise.
Ga naar ReceptSnelle melanzane alla Parmigiana
Melanzane alla Parmigiana, geliefde klassieker, maar altijd best een werkje. Niet met dit recept!
Ga naar ReceptKoude komkommer-avocadosoep
Koude komkommer-avocadosoep, voor op warme dagen. Fris en romig, en zo pittig als je zelf wilt. Wordt de mens blij van.
Ga naar ReceptVoorjaars-focaccia met asperges, ei en truffelkaas
Home made focaccia rijk belegd met allerlei voorjaars-heerlijkheden. Met een kom soep of een fijne salade, lunch of diner, feest is het hiermee. En dat rijmt.
Ga naar Recept