Receptenkast

Vega Paella

Vega Paella

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui in de olijfolie – gebruik een paellapan of een grote koekenpan. Bak de paprika’s en venkel 5 minuten op halfhoog vuur tot ze zacht zijn. Schep regelmatig om.
  2. Voeg het paprikapoeder, de kurkuma en cayennepeper toe, en bak al roerend aan tot de geuren vrijkomen. Voeg de rijst toe en roer goed door. Blus af met de sherry. Verbrokkel het bouillonblokje erboven uit en voeg de saffraan en 4 deciliter water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur dan laag en laat 20 minuten garen.
  3. Schep de doperwtjes, artisjok en courgette er na 15 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de tomaatjes en olijven over de paella, en leg de deksel op de pan. Laat 10 minuten staan zodat de tomaten en olijven de warmte opnemen. Verdeel de citroenparten erover en bestrooi met de peterselie.