Receptenkast

Pittige witte bonen met boerenkoolchips

Pittige witte bonen met boerenkoolchips

Dit recept ontwikkelde ik voor mijn nieuwe grote kookboek dat in het najaar verschijnt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Fruit de ui. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort aan. Voeg alle kruiden en knoflook toe en roer goed door. Blus af met de witte wijn. Laat 1-2 minuten koken zodat de alcohol verdampt. Voeg de tomaten uit blik en een blik water toe. Voeg de bleekselderij, venkel en de helft van de boerenkool toe. Roer door en breng het geheel aan de kook.
  2. Zet het vuur zacht, doe het deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen. Voeg de bonen toe. Laat nog 20 minuten pruttelen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Spreid de rest van boerenkool erop uit. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over uit, bestrooi met peper en zout, en hussel door.
  5. Bak de boerenkool 7-9 minuten in de oven tot de blaadjes crispy zijn.
  6. Schep de bonen over in een grote schaal of kleine eenpersoonschaaltjes, en verdeel de boerenkoolchips erover. Serveer met brood.