Receptenkast

Gemarineerde asperges met kappertjes en roerei

Gemarineerde asperges met kappertjes en roerei

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd het harde stukje van de onderzijde af. Kook de asperges 7 minuten. Zet het vuur uit en laat nog 2 tot 3 minuten staan. Schep ze met een schuimspaan over in een ondiepe schaal.
  2. Meet voor de marinade 250 milliliter van het kookvocht af en warm op in een saus- of steelpan. Los het bouillonblokje erin op. Roer de kruidenazijn, olijfolie, mosterd, basilicum erdoor en breng op smaak met peper en zout. Giet de marinade over de warme asperges in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten marineren. Maak na 20 minuten de roereieren, zodat je alles meteen als die klaar zijn kunt opdienen.
  3. Klop de slagroom lobbig. Breng in een pan een laag water aan de kook. Neem een (glazen) schaal die op de pan past. De onderkant van de schaal mag het water in de pan niet raken. Klop de eieren in de schaal met een garde los. Doe er de slagroom, boter, peper en het zout bij. Zet de schaal op de pan en roer het eimengsel regelmatig door. Er komt een moment dat je denkt: er gaat nooit iets gebeuren, maar je zult zien, dan begint het ei toch langzaam te stollen. Neem de pan van het vuur als het roerei ‘lobbig’ is en nog een beetje glanst.
  4. Verdeel de asperges over 4 borden. Verdeel de kappertjes erover. Schep het roerei op de asperges en garneer royaal met het bieslook. Serveer met getoast brood met gezouten boter. Ook lekker met plakjes gerookte zalm.