Receptenkast

Klassieke Pompoensoep

Klassieke Pompoensoep

Een paar blaadjes maggiplant (lavas) is mijn geheim. Mocht je die niet kunnen vinden, gebruik dan good old Maggi uit een flesje. Overigens noemen de Fransen de pompoen butternut. Wat ik heel grappig vind klinken op z’n Frans en daarom heel vaak op z’n Frans zeg. Wat niemand bij ons thuis grappig vindt behalve ik. Buttèrnut, dus met een langdradige achteruit e, en de r een beetje zacht, alsof het een zachte g is, maar dan een r, en de u van nut als echt u, zoals in Nuts. Alors. Soupe de buttèrrrrnUt.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een flinke soeppan. Bak de ui een beetje bruin – een gebakken smaakje is zalig. Voeg de prei, maggiblaadjes, knoflook en gember toe en bak al omscheppend aan. Voeg de stukken pompoen toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de tijm en de peperkorrels toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Giet zo veel water in de pan dat alles 2 centimeter onderstaat. Breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat met het deksel op de pan 30-40 minuten sudderen.
  2. Voeg de mosterd toe en pureer de groenten met een staafmixer. Voeg de slagroom toe. Heb je geen maggiblaadjes gebruikt, breng de soep dan nu op smaak met Maggi uit een flesje.
  3. Serveer met stokbroodjes La Vache qui rit.