Receptenkast

MELANZANE ALLA PARMINGIANA

MELANZANE ALLA PARMINGIANA

Ontelbare keren heb ik plakken aubergine laten zweten in zout, vergieten vol, om ze daarna stuk voor stuk droog te deppen en te grillen, alvorens ze in gelaagde vorm met mozzarella en tomatensaus in een schaal te drapperen. Uren van mijn leven. En wat blijkt? Met gehalveerde aubergines krijg je minstens zo’n lekkere Melanzane. Geen gezweet, geen gegril, gewoon zo, hop de oven in.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 250 graden – of zo heet als je oven kan. Halveer de aubergines. Bestrooi ze met zout en peper, en bestrijk met olijfolie. 
Zet de auberginehelften op een bakplaatje in de oven, met de gesneden kant naar boven. Bak ze een half uur.
  2. Haal de aubergines uit de oven, leg ze over in een ovenschaal, en schep op elke helft wat tomatensaus. Leg er plakjes mozzarella op, en bestrooi met parmezaan en paneermeel (of panko). Zet terug in de oven en bak nog een minuut of tien, tot de kaas mooi is gesmolten en goudbruin kleurt. Versier met blaadjes basilicum.