Receptenkast

Warme paddenstoelen-broodschotel

Warme paddenstoelen-broodschotel

Makkelijke ovenschotel voor herfstdagen die om hartverwarmend troostvoer vragen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden. Week de porcini in 150 ml warm water. Laat staan tot gebruik. Snij de boterhammen in 8 stukjes per snee en leg die op een bakplaat. Overgiet met 5 eetlepels olijfolie, hussel, en spreid de stukjes goed uit over de bakplaat. Bak in onderveer 10 minuten goudbruin. Bak de uien in 3 eetlepels olijfolie op een middelhoog pitje tot ze een beetje gekleurd, zacht en zoet zijn. Doe over in een bakje. Snij de porcini in kleine stukjes. Bewaar het vocht. Verhit 3 eetlepels olijfolie in dezelfde pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Voeg als ze goudbruin zijn de porcini, het vocht van de porcini, de balsamico, knoflook, uien, peterselie toe. Doe alles over in een ovenschaal. Hussel de stukjes brood en de blokjes mozzarella erdoor. Bestrooi de bovenkant met de oude kaas. Bak 5-7 minuten tot de kaas gesmolten is. Dien meteen op, met een frisse salade van gemengde knapperige groentes zoals andijvie, venkel, koolrabi, bleekselderij en rauwe bloemkool.