Receptenkast

Perziken van de bbq met hangop en hazelnoten

Perziken van de bbq met hangop en hazelnoten

Bereidingswijze

  1. Plaats voor de hangop een zeef op een schaal of pan en leg er een stuk kaasdoek in, of een schone, niet pluizende katoenen theedoek - spoel die goed uit met water om zeepresten te verwijderen. Schep de yoghurt in de doek. Pak de punten van de doek en knijp vlak boven de yoghurt dicht; er zal meteen vocht uitlopen. Bind er een stuk (vlees)touw om de doek. Leg het ‘pakketje’ in de zeef, dek af met een groot bord of een deksel en zet in de ijskast. Laat minimaal 12 uur staan voor een voluptueuze, romige substantie. Gooi tussendoor zo nu en dan het vrijgekomen vocht weg en knoop de zak nog wat strakker dicht.
  2. Halveer de perziken. Rooster ze op de bbq zodat ze mooie streepjes krijgen. Zet 4 bordjes klaar. Schep op elk bordje wat hangop, en leg er drie halve geroosterde perziken op. Bedruip ze met honing en strooi de hazelnoten erover.